EtusivuSiivousvinkkejäSiivousta lasten kanssaOma siivousprofiilisi

SIIVOUSPLUS.FI

Iloa, käytännöllisyyttä ja vauhtia siivoukseen! 

SE ON SILLÄ SIISTI!

 

Lapsiperheessä siivoaminen on kuin kolaisi lunta sakean lumipyryn keskellä. Työn tulos on ihan yhtä näkyvää ja pysyvää! Mikset pestaisi tähän epätoivoiseen urakkaan itsellesi lapsistasi innokkaita apulaisia - hienovaraisella huijaamisella, hyvin harkitulla motivoinnilla (ts. lahjonnalla) ja raa`alla kiristyksellä se ainakin onnistuu!

Valitse tästä toimivia ja hyväksihavaittuja vinkkejä - vapaasti hyödynnettäväksi. Laiskalla äidillä on ahkerat lapset ja ahkeruus maan perii!

♦ Osta lapselle oikean näköisiä mutta lapsen kokoisia siivousvälineitä! Niillä on paljon mukavampi siivota.

♦ Jos lapsen tehtävänä on aina kerätä omat lelunsa, voit joskus ehdottaa vaihtokauppaa - lapsi siivoaakin eteisen sillä aikaa kun sinä keräät lelut. Lapsesta tämä on mukavaa ja tuleepa joskus käytyä lelut itsekin läpi

♦ Leiki lapsen kanssa värileikkiä - eli lapsen tehtävänä on siivota aina yhden väriset tavarat kerrallaan. On paljon hauskempaa poimia punaiset, kerätä keltaiset, raivata ruskeat, viedä vihreät, siivoilla siniset ja muistaa mustat, kuin siivota koko huone.

♦ Myös laskeminen helpottaa siivoamista jos lapsi on sen ikäinen että osaa laskea. Sata tavaraa siivoutuu mukavasti kun tavaroita laskee samalla!

♦ Laita joku mukava äänikirja tai satu kuulumaan, sitä kuunnellessa siivous sujuu lystimmin.

♦ Järjestäkää siivousarpajaiset - paperilapuille siivottavia kohteita ja tehtäviä ja näistä jokainen nostaa yhden ja on sitten vastuussa kyseisen kohteen siivoamisesta

♦ Laita ajastin mittaamaan aikaa ja yrittäkää rikkoa siivouksen maailmanennätyksiä!

♦ Anna tietty määräaika mihin mennessä kohtuullinen määrä siivousta on oltava suoritettu - ellei se onnistu, kerää siivoamatta jääneet lelut jätesäkkiin ja vie ne varastoon odottamaan parempaa siivousmotivaatiota. Todennäköisesti tätä ei tarvitse toteuttaa kuin kerran, myöhemmin riittää pelkkä uhkaaminen.

♦ Palkitse - anna lapsen kerätä vaikka siivousrasteja, riitävän monta rastia hommattuaan lapsi on tienannut jonkin mukavan lelun tai vaikka uimahallireissun.