EtusivuSiivousvinkkejäSiivousta lasten kanssaOma siivousprofiilisi

SIIVOUSPLUS.FI

Iloa, käytännöllisyyttä ja vauhtia siivoukseen! 

SE ON SILLÄ SIISTI!

 

Yleisiä lähtökohtia siivoukseen:

♦ Tee itsellesi siivoussuunnitelma. Varo kasaamasta liian isoa tavoitetta yhdelle päivälle! Jos huolehdit tasaisesti siivouksesta ympäri vuoden, ei työläille suursiivouksille ole juurikaan aihetta.

♦ Hanki kunnon siivousvälineet ja -aineet! Huonot välineet = huono siivous. Tarvitset ainakin imurin, lattiaharjan ja rikkalapion, lattianpesumopin, siivousliinoja, wc-harjan, ikkunanpesimen ja sangon.

♦ Yritä pitää tavaramäärä aisoissa, valtava tavarapaljous ei pysy järjestyksessä isollakaan työllä. Mieti myös kaikille tavaroille oma paikka - sellainen paikka, johon tavarat on niin kätevä sujauttaa, että ne todella tulee kaiken kiireen keskelläkin laitettua aina paikoilleen.

♦ Älä anna tavararöykkiöiden kertyä pöydille, vie myös sanomalehdet ja mainokset mahdollisimman pian paperinkeräykseen. Kerran vuodessa vietävä peräkärryllinen on turhan harvoin.

♦ Pyyhi tahrat mahdollisimman pian, mieluummin heti kun niitä syntyy niin pääset vähimmällä pesemisellä.

♦ Hyväksy myös se, ettet välttämättä koskaan pysty pitämään kotia jatkuvasti tiptop-kunnossa - välillä vähempikin riittää.

Toimivia siivousniksejä:

♦ Etikkavesi (= 1rkl etikka, 3dl vesi) kirkastaa ikkunalasit ja kiillottaa lasipinnat.

♦ Wc:n lavuaarit saa puhtaaksi ja kirkkaaksi hankaamalla sitä halkaistulla sitruunalla joka on kastettu suolaan. Lopuksi huuhdotaan vedellä.

♦ Kuulakärkikynän jäljen saa tapetista pois suihkuttamalla hiuslakkaa ja pyyhkimällä kuivalla liinassa pois.

Maton voit puhdistaa ja raikastaa nopeasti, kun sirottelet siihen runsaasti ruokasoodaa. Anna vaikuttaa noin 15 minuuttia ennen imurointia. Tämä pitää myös syöpäläiset kurissa.

♦ Oviin ja maalattuihin seiniin jääneet sormenjäljet saat pois hankaamalla niitä raa`alla halkaistulla perunalla. Pyyhi lopuksi kostealla liinalla perunan tärkkelys pois seinästä.

♦ Takan mustuneet lasiluukut saat kirkkaaksi kun kastat kostutettua sanomalehteä tuhkaan ja pyyhit ruudut sillä.